Jedan od najpoznatijih bugarskih kolača jeste upravo ovaj čiji recept delimo sa vama, u narodu nazvan '3 čaše'. Reč je p izvrsnoj poslastici sa jabukama i keksom čije se svako parče topi u ustima
Dovoljno je da ga jednom spremite kako biste obradovali ukućane, a oni će ga, garantujemo, često nakon toga tražiti, piše Espreso.
Sastojci:
- 1 šolja lomljenog keksa
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja šećera
- 1 šolja brašna
Za zalivanje:
- 2 jabuke
- 1 šolja ulja
- maslac za premazivanje tepsije
- 1 šolja mleka
Priprema:
- Sve osim sastojaka za zalivanje pomešati u jednoj činiji pa usuti u maslacem podmazan pleh.
- Jabuke iseći na kriške pa poređati preko smese, a potom kolač zaliti uljem i mlekom.
- Peći kolač u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.