Prvi 635 pregleda 27. Jul 2023.

Ko jednom proba ovu piletinu, postaje mu omiljena!

canva

Piletina je meso koje se najviše konzumira zbog svog blagog ukusa, niskog udela masti imogućnosti da se kombinuje sa raznim sosevima, salatama i prilozima. Ovaj savršen recept će cam se dopasti jer od njega dobijate savršeno sočnu piletinu i to za veoma kratko vreme

Sastojci:

  • 200ml mleka
  • 500g piletine
  • maslinovo ulje
  • brašno
  • 3 kašičice putera
  • so i začini po želji

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Isecite meso na nekoliko tanjih listova pa ga izlupajte je tučkom i uvaljajte u brašno sa obe strane.
  2. U dublji tiganj rastopite tri kašičice putera. Dolijte malo maslinovog ulja, zagrejte na srednjoj vatri i ostavite piletinu da se prži.
  3. Kada meso dobije zlatnu boju,dodajte mu 200 ml mleka. Dodajte soli po ukusu i začine.
  4. Poklopite tiganj i ostavite da se piletina krčka 15 minuta. 

Prijatno!

Tvoja reakcija?