Piletina je meso koje se najviše konzumira zbog svog blagog ukusa, niskog udela masti imogućnosti da se kombinuje sa raznim sosevima, salatama i prilozima. Ovaj savršen recept će cam se dopasti jer od njega dobijate savršeno sočnu piletinu i to za veoma kratko vreme
Sastojci:
- 200ml mleka
- 500g piletine
- maslinovo ulje
- brašno
- 3 kašičice putera
- so i začini po želji
Priprema:
- Isecite meso na nekoliko tanjih listova pa ga izlupajte je tučkom i uvaljajte u brašno sa obe strane.
- U dublji tiganj rastopite tri kašičice putera. Dolijte malo maslinovog ulja, zagrejte na srednjoj vatri i ostavite piletinu da se prži.
- Kada meso dobije zlatnu boju,dodajte mu 200 ml mleka. Dodajte soli po ukusu i začine.
- Poklopite tiganj i ostavite da se piletina krčka 15 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.