Recepata i varijacija na temu čizkejka je mnogo, a često se pojavljuju neki novi. Ipak, ponekad u moru svih tih novih poslastica zaboravimo na onaj osnovni recept zahvaljujući kome su nastali svi ostali. Ovo je jedan od njih
Glossy kaže da je čizkejk omiljeni desert na svetu koji sadrži sir, pa zato odmah prelazimo na recept!
Sastojci:
Za koru:
- 300 gr mlevenog keksa
- 5 kašika mleka
- 80 gr margarina
Beli fil:
- 450 gr sirnog namaza
- 1 kesica krem fiksa
- 2 vanilin šećera
- 1 kesica želatina
- 500 ml slatke pavlake
- 220gr šećera u prahu
Za voćni fil:
- 500 gr voća (jagode, višnje, maline)
- 100 ml vode
- 1 kesica želatina
- 50 ml vode
- 4 kašike šećera
Priprema:
- Voće kuvati sa 100 ml vode i šećerom oko 10 minuta. Staviti kesicu želatina sa 50 ml vode da nabubri 10 minuta. Istopiti ga na blagoj vatri a potom ga dodati u gotovo voće. Ostavite da se prohladi.
- Dok se voćni fil hladi, umutite 180 gr margarina sa mlevenim keksom i mlekom. Staviti u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.
- Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fiks. U tu smesu se doda sirni namaz, anili šećer i šećer u prahu.
- Želatin sa 50 ml vode ostaviti da nabubri 10 minuta, a zatim rastopiti na blagoj vatri.
- U rastopljen želatin se doda malo bele smese, zatim se pomeša sa ostalom belom smesom i dobro se umuti mikserom.
- Beli fil se stavi preko kore od mlevenog keksa,a voće se razlije preko belog fila.
- Kolač ostaviti da stegne nekoliko sati pre sečenja u frižideru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.