Kiflice su verovatno u celom svetu popularne. Ovo ne možemo da tvrdimo sa sigurnošću, ali znamo da su kod nas neizbežne na mnogim proslavama, ali i često za doručak ili večeru
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 3 jajeta
- 1 žumance
- 80 ml ulja
- 180 ml jogurta
- 100 ml kisele vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- susam
Za nadev:
- 500 g sitnog sira
- 1 belance
Priprema:
- Sitan sir pomešajte sa belancetom i dobro sjedinite, a ako je sir neslan dodajte malo soli.
- Jaja i žumanca posolite i umutite, pa sipajte ulje, kiselu vodu, jogurt i sve vreme mutite. Dodajte prašak za pecivo i opet umutite.
- Premažite koru, pa stavite drugu, opet premažite, zatim treću i premažite, pa četvrtu i opet premažite.
- Isecite na trouglove, nafilujte sirom i urolajte. Tako uradite sa svim korama.
- Ređajte u pleh obložen pek papirom, premažite smesom od jaja i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 20-30 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.