Mekane kifle i miris koji se oseća dok se peku u pećima dok užurbano trčimo na časove, posao ili predavanja nas uvek nekako asociraju na kuću i toplinu. Iamo za vas sjajan recept za kifle koje ne traže mnogo vremena za pripremu, a savršene su i uz slatke i uz slane priloge
Kao što već rekosmo, ajvar, sir, kajmak, majonez ili čak džem ili nutela... Sve dolazi u obzir, pa čak i da od njih pravite sendviče, piše Naj žena.
Sastojci:
- 1 kg brašna T-400
- 600 ml mleka
- 1 kocka kvasca (40 g)
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
- Mleko ugrejati, dodati izmrvljenu kocku kvasca, šećer i so pa ostaviti desetak minuta na toplom da nadođe.
- Sipati pola kilograma brašna, dodati aktivirani kvasac, pa mešati varjačom, zatim dodati ostatak brašna i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste.
- Premesiti posle petnaestak minuta i ostaviti opet da raste dok se ne udvostruči. Podeliti testo na pola, pa svaki deo iseći na 8 delova.
- Razvući svaki deo oklagijom i preklopiti, uvaljati u lopticu. Pokriti krpom i ostaviti petnaestak minuta da rastu. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u krug i uviti u kiflu. Ređati ih u pleh i premazati uljem.
- Pokriti krpom i ostaviti da rastu dok se rerna ugreje na 180 stepeni. Peći kifle dvadesetak minuta, pa pečene opet premazati uljem.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.