Prvi 611 pregleda 21. Januar 2024.

Kifle od 5 sastojaka, savršene uz ajvar i kajmak!

canva

Mekane kifle i miris koji se oseća dok se peku u pećima dok užurbano trčimo na časove, posao ili predavanja nas uvek nekako asociraju na kuću i toplinu. Iamo za vas sjajan recept za kifle koje ne traže mnogo vremena za pripremu, a savršene su i uz slatke i uz slane priloge

Kao što već rekosmo, ajvar, sir, kajmak, majonez ili čak džem ili nutela... Sve dolazi u obzir, pa čak i da od njih pravite sendviče, piše Naj žena.

Sastojci:

  • 1 kg brašna T-400
  • 600 ml mleka
  • 1 kocka kvasca (40 g)
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice soli

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Mleko ugrejati, dodati izmrvljenu kocku kvasca, šećer i so pa ostaviti desetak minuta na toplom da nadođe.
  2. Sipati pola kilograma brašna, dodati aktivirani kvasac, pa mešati varjačom, zatim dodati ostatak brašna i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste.
  3. Premesiti posle petnaestak minuta i ostaviti opet da raste dok se ne udvostruči. Podeliti testo na pola, pa svaki deo iseći na 8 delova.
  4. Razvući svaki deo oklagijom i preklopiti, uvaljati u lopticu. Pokriti krpom i ostaviti petnaestak minuta da rastu. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u krug i uviti u kiflu. Ređati ih u pleh i premazati uljem.
  5. Pokriti krpom i ostaviti da rastu dok se rerna ugreje na 180 stepeni. Peći kifle dvadesetak minuta, pa pečene opet premazati uljem.

Prijatno!

Tvoja reakcija?