Poslastice na bazi kafe su veoma popularne među ljubiteljima ovog napitka, ali i među onima koji kafu čak i ne piju. Ukusni su, kremasti i mirisni, a uglavnom nije potrebno puno vremena za njihovu pripremu
Sastojci:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 5 kašika brašna
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašika kakao praha
- 700 ml mleka
- 5 kesica kapućino praha
- 1 puding od vanile
- 10 g želatina
- 500 ml slatke pavlake
Priprema:
- Umutite belanca sa 50g šećera u čvrst sneg. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i kakao, pa lagano sjedinite. Pecite u plehu dimenzija 30x20 cm petnaestak minuta na 180 stepeni.
- Kesicu kapućina rastopite u 200 ml mleka i prelijte pečen biskvit.
- Za kremu pomešajte želatin sa pet kašika hladne vode i ostavite da nabubri. Sjedinite žumanca sa 100 g šećera, pa dodajte 100 ml mleka, četiri kesice kapućina i puding. Ostatak mleka stavite na vatru da proključa pa dodajte smesu od pudinga i kuvajte dok se ne zgusne.
- Želatin otopite na najmanjoj temperaturi, ulijte u vrelu kremu pa sve dobro izmešajte.
- Umutite mikserom slatku pavlaku i dodajte u ohlađenu kremu. Izlijte kremu preko biskvita i stavite kolač na hlađenje najmanje četiri sata.
- Perviranja pospite kakao prahom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.