U toplim danima je veoma važno da unosimo dovoljno tečnosti u organizam kako bismo izbegli dehidrataciju. Takođe, potrebno je i da se laganije hranimo, a ova čorbica je pravi izbor. Zasitiće vas, a nećete se prejesti
Sastojci:
- 350 g junetine
- 1 glavica crnog luka
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 2 kašike pirinča
- pola čaše kisele pavlake
- so
- biber
- malo ulja
Priprema:
- Na malo ulja izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte sitno sečenu junetinu i sve zajedno dinstajte u sopstvenom soku kako bi meso omekšalo.
- Isecite šargarepu i krompir na kocke i dodajte ih mesu. Posolite, pobiberite, dodajte začine i sve promešajte.
- Dolijte vode oko 1,5 litar i pustite da provri. Kada provri smanjite vatru i kuvajte poklopljeno oko sat vremena.
- Operite pirinač, dodajte u čorbu i nastavite da kuvate još desetak minuta da se pirinač skuva uz povremeno mešanje.
- Pavlaku pomešajte sa malo vode (iz čorbe) i sipajte u čorbu. Dobro promešajte i isključite ringlu.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.