Sezona kiselog kupusa već itekako traje pa smatramo da je vreme da počnemo da vam delimo recepte koji uključuju ovu namirnicu. Upravo zato u nastavku možete pronaći recept za kiseli kupus koji će vas savršeno ugrejati u ovim hladnim, jesenjim danima
Sastojci:
• 500 g svinjske plećke
• 500 g iseckanog kiselog kupusa
• 2 glavice luka srednje veličine
• 1 kašika svinjske masti
• 1 kašika slatke mlevene paprike
• 1 kašika brašna
• 1 čen belog luka
• So i biber
• Voda
Priprema:
Na ugrejanoj masti propržite sitno iseckani luk, a zatim smanjite vatru i dodajte kašiku mlevene crvene paprike i brašno, pa sve propržite zajedno. Smanjite vatru i dodajte meso iseckano na kockice, pa ga, kako piše Volim meso, propržite sa svih strana.
Kad je meso dobilo smeđu boju, dodajte sitno iseckan luk i biber i po potrebi malo soli. Kod dodavanja soli vodite računa o slanoći kiselog kupusa. Mesu dolijte vrlo malu količinu vode i dinstajte na umerenoj vatri. Vodu dodajte postepeno i u malim količinama. Meso se ne smije kuvati, dakle ne smi plivati u tečnosti, nego više pržiti.
Kad je meso kuvano do pola, dodajte mu iseckan kiseli kupus. Proverite slanoću i kiselost kupusa, pa ga, ako treba, isperite. Kada ste dodali kupus, nemojte dodavati vodu već ostavite da se malo prži. Kada je kupus poprimio zlatkastu boju, dodajte malo vode.
Sve nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi uz povremeno dodavanje manjih količina vode, dok meso ne bude potpuno mekano. Proverite slanoću i kiselost jela pa po potrebi dodajte soli ili vode od kupusa. Vodite računa o tome da ne prekuvate kupus - trebalo bi da ostane malo čvršći kada završite.
Kada je vaš kiseli kupus gotov, poslužite ga uz pire ili neki drugi prilog koji vam najbolje odgovara.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.