Mladi luk je uveliko na pijacama, u marketima i svim mogućim prodajnim mestima. Mnogi ga obožavaju kao samostalnu salatu, neki ga stavljaju u jel, a postoje i oni koji od njega prave razne salate
Sastojci:
- 2 veze mladnog luka
- 1 čaša masnije kisele pavlake
- 200 g fete
- so i biber po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
- peršun
Priprema:
- Očistite mladi luk pa ga iseckajte na kolutiće. Posolite i pobiberite po ukusu, i blago izgnječite viljuškom da luk omekša.
- Izgnječite fetu u drugoj posudi pa joj dodajte pavlaku. Prespite luk u posudu i sve dobro promešajte.
- Prelijte maslinovim uljem i pospite svežim sitno seckanim peršunom.
- Ostavite je u frižideru da se dobro ohladi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.