Posvetite pažnju detaljima i pripremite savršene palačinke svaki put.! Bez obzira da li voliš domaće ili američke palačinke, ili možda neobične "dutch baby" iz rerne, postoje univerzalna pravila, a danas ćete naučiti kako da kako da napravite perfektne palačinke svaki put
Takođe postoje i greške koje možete napraviti tokom pripreme. Pročitajte tekst i sledeći put kada se upustite u pripremu ovog slatkog klasika, obratite pažnju na detalje. Naglašavamo, strpljenje je spas!
Previše mešanja
Verujemo da želite da razbijete svaku grudvicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj ne smete previše mešati ili mutiti smesu, jer će gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke na kraju biti gumenaste.
Premalo strpljenja!
Testo za palačinke, posebno za domaće i "dutch baby" verzije, trebalo bi da odstoji kratko vreme. Da bi vaše palačinke bile savršene, pokrijte smesu i ostavite je da stoji oko pola sata.
Nedovoljno zagrejan tiganj
Ako tiganj nije dovoljno zagrejan, testo će se razlivati i upiti svu masnoću kojom ste eventualno premazali tiganj. Predlažemo da proverite temperaturu sa malom palačinkom.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.