Veoma je nezgodno kada nakon Vaskrsa ne znamo šta ćemo sa preostalim kuvanim jajima. Više ne možemo da ih jedemo "onako uz predjelo", a nemamo neku ideju kako da ih iskoristimo i napravimo ukusan ručak. Uz ovaj recept, imaćete predivan obrok, a možete ga prepremati kao glavno jelo. Uz sezonsku salatu biće pun pogodak
Sastojci:
- 750 g mlevenog mesa
- 4 kašike prezli
- 1 prašak za pecivo
- 1 glavica crnog luka
- 150 g kačkavalja
- 2 sveža jaja
- 6- 7 kuvanih jaja
- 15 šnita pančete
- so, biber i začini po ukusu
Priprema:
- Očistite crni luk pa ga izrendajte i ocedite višak tečnosti. Mleveno meso pomešati sa lukom, praškom za pecivo, prezlama, rendanim kačkavaljem, umućenim jajima, začinima pa sve lepo umesiti da se dobije homogena smesa.
- Modlu za kuglof dobro nauljiti ili premazati puterom, obložiti šnitama slanine tako da se preklapaju i polovia šnita ostane sa spoljne strane kalupa. Naneti polovinu smese od mesa, na njega položiti kuvana jaja pa naneti drugu polovinu mesa i sastaviti sa prvom da se dobije kuglof. Prekriti šnitama slanine koje su ostale da vire sa strane i ušuškati kako se slanina ne bi odvojila tokom pečenja.
- Prekriti aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko pola sata.
- Zatim skloniti foliju i malo pojačati temperaturu pa nastaviti pečenje još desetak minuta dok kuglof ne porumeni. Pečeni kuglof pažljivo izvaditi iz kalupa na tanjir i ostaviti da se prohladi. Seći parčiće i služiti.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.