Veoma jednostavan recept za lovačke šnicle koje mame mirisom i oduševljavaju ukusom je pred vama! Kako je potrebno veoma malo vremena za pripremu ovog jela, savetujemo vam da što pre isprobate ovaj recept
Sastojci:
- 4 svinjske šnicle
- 2 kašike maslaca
- 1 veliki crni luk, sitno naseckan
- 200 g šampinjona, seckanih na listiće
- 1 čaša crnog vina
- 200 ml pileće supe ili vode
- 2 kašike brašna
- so i biber, po ukusu
- svež peršun za posluživanje
Priprema:
- Šnicle lagano izlupajte čekićem za meso kako bi postale tanje. Posolite i pobiberite ih sa svake strane.
- Zagrejte mast ili ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri pa dodajte šnicle i pržite ih dok ne postanu zlatnosmeđe s obe strane. Izvadite ih iz tiganja i stavite na stranu.
- U istu masnoću dodajte iseckani luk i šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dobiju zlatnosmeđu boju.
- Šnicle vratite u tiganj, pa dodajte crno vino. Kuvajte nekoliko minuta dok se vino ne smanji za polovinu.
- Razmutite brašno u pilećoj supi ili vodi kako biste napravili gustu smesu. Dodajte je u tiganj sa šniclama i povrćem, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
- Pospite svežim peršunom i poslužite šnicle sa sosom uz prilog po želji.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.