Kao što je to slučaj i sa doboš tortom, ovaj rolat niko ne može da ne voli. Ukusan je i neobičnog ukusa, karakterističnog za ovakve poslastice. Ipak, jedina mana ovih deserata je to što ih ne ispadne puno pa vam preporučujemo da mere unapred duplirate
Sastojci:
Kora:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašika ulja
- 1 kesica vanilin šećera
Za fil:
- 150g šećera
- 3 jaja
- 100g čokolad eza kuvanje
- 150g margarina
Priprema:
Kora:
- Umutiti mikserom belanca, dodati šećer, vanilin šećer. Sve dobro umutiti pa dodati žumanca, izmiksati, pa mikser isključiti.
- Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i sve lagano sjediniti žicom za mućenje.
- Smesu uliti u pleh srednjih dimenzija koji ste obložili pek-papirom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
- Gotovu koru izvaditi iz rerne i tako vrelu uviti u pek-papir na kome se kora pekla,a preko staviti nakvašenu kuhinjsku krpu i ostaviti da se kora ohladi.
Fil:
- Mikserom umutiti jaja i šećer dok smesa ne postane penasta, a zatim ih skuvati na pari.
- Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,dodati u smesu od jaja i šećera, pa mešati dok se čokolada ne otopi i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Šerpu skloniti sa pare i ostaviti da se smesa ohladi.
- Mikserom umutiti margarin dok ne postane penast, dodati ohlađenu smesu i dobro umutiti mikserom. Koru odviti, premazati filom te uviti u rolat. Spoljašnji deo premazati filom i ostaviti u frižider da se stegne. Rolat seći na šnite željene debljine, servirati i poslužiti.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.