Idealna za ručak na poslu ili u školi, ova preukusna tortilja je vrlo jednostavna za pravljenje, samo pratite ove jednostavne korake
Sastojci:
- piletina (1 kg)
- iks zelenih salata (1 kesa)
- tortilje (jedno pakovanje)
- čedar sir (jedno pakovanje od 8 listića)
- dresing (po želji)
Za gvakamole sos:
- avokado (3 komada)
- aradajz (2-3 komada)
- crni, beli luk (pola glavice crnog i jedan čen belog)
- limun (1 komad)
Postupak:
Avokado oljuštite, izvadite košpicu i izgnječite ga. Paradajz isešete na sitne kockice, lukove takođe iseckate.
Sve pomešate sa avokadom, dodate isceđen limun (može i limeta po ukusu), i mešate dok se ne sjedini i dok ne dobijete kašastu strukturu.
Sada kada je sos gotov, možete da se bacite na piletinu.
Piletinu iseckate na komadiće (kockice) ili na trake, kako bi bila pogodna za tortilju. Vreme je da tortilju filujete piletinom, salatom, gvakamola sosom i dresingom po želji.
Prosto i jednostavno, za 30 minuta imate ukusan i zdrav obrok. Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.