Ovo jednostavno jelo koje su često spremale naše bake uvek će biti aktuelno, a fenomenalna stvar je to što se mogu jesti samostalno, ali i kao prilog
Jednostavno, brzo i pristupačno, a ukus je predivan, kaže MissGastro.
Sastojci za flekice:
- 300 g
- brašna
- 1 jaje
- Prstohvat soli
- Voda
Sastojci za fil:
- 1 veća glavica svežeg kupusa
- 1 velika glavica crnog luka
- 2-3 kašike svinjske masti (ili ulja)
- so
- biber
Priprema:
- U brašno dodajte malo soli, pomešajte pa dodajte jaje i malo vode i umesiti testo. Pokrijte ga i ostavite da malo odstoji.
- Testo tanko razvaljajte i izrežite na manje kvadratiće, tj flekice. Kratko ih kuvajte u slanoj vodi i ocedite.
- Na masnoći popržite iseeckan luk da lagano požuti. Dodajte narendani kupus, posolite i pobiberite po ukusu pa krčkajte na laganoj vatri uz dolivanje vode po potrebi.
- Nakon 20 do 30 minuta probajte da li je kuvano, a ako nije, ostavite da se krčka dok ne omekša.
- Dodajte kupusu skuvane flekice, sve promešajte i po želji začinite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.