Faširane šnicle su veoma slićne ćuftama, s tim da se ne moraju jesti uz neki sos. Caka u pripremi ovog jela jesu adekvatni začini, kao i dobro mleveno meso
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 kašičica bibera
- 1 kašiččica tucane paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašika rendanog belog luka
- 1/2 šolje peršuna
- 1 crni luk
Priprema:
- U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte.
- Crni luk iseckajte i stavite u vodu na kratko. Procedite ga i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite.
- Pecite u zagrejanom ulju na srednjoj vatri.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.