Pomirišite čaroliju domaćeg slatkiša! Naš recept za medeno srce oživljava tradicionalni ukus sa slatkim notama meda i toplinom cimeta. Najbolje od svega jeste što ga možete praviti kod kuće za tili čas!
Sastojci:
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 200 grama šećera
- 1 kašika džema po izboru
- 250 grama brašna
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
Premaz:
- 3 kašike džema
Glazura:
- 100 g posne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Počnite tako što ćete mešati brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet zajedno. Zatim, u drugoj posudi, spojite kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, a zatim dodajte ove tečne sastojke u suve. Temeljno promešajte smesu i prelijte je u kalup koji ste prethodno podmazali. Kolač pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, otprilike 25 minuta. Nakon što se kolač ohladi, nanesite tanak sloj pekmeza preko njega. Da biste napravili glazuru, otopite čokoladu sa malo ulja i prelijte je preko ohlađenog kolača.
Uživajte u ovom ukusnom posnom slatkišu!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.