Ako vam se nekad prijede slatko kao i svima nama, jedna od ukusnijih stvari sa kojom možete da se zasladite su definitivno čupavci. Sa ovim receptom će pravljenje ove poslastice biti mačiji kašalj, a svi će se oduševiti vašim kulinarskim sposobnostima!
Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jajeta
- 10 kašika šećera
- 13 kašika ulja
- 100 ml mleka
- 16 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 150 ml mleka
- 150 g čokolade
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 100 g kokosa
Priprema:
Umutite belanca i dodajte šećer, ali polako, kašiku po kašiku. Zatim dodajte žumanca jedno po jedno sve vreme lagano muteći. Sipajte mleko i ostavite malo da odstoji. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Smesu stavite u četvrtast pleh srednje veličine i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Kada je biskvit gotov ostavite ga da se malo ohladi pa tek onda secite. Margarin i mleko stavite u šepricu i zagrevajte na laganoj vatri uz konstantno mešanje. Kad se margarin skoro skor otopi dodajte čokoladu i šećer, pa mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ostavite tu smesu da se ohladi, nakon toga ohlađeni biskvit umočite u čokoladu, a potom uvaljate u kokos.
Tako lako, a tako ukusno. Prijatno, uživajte!
Recept pronađite ovdje!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.