Iako kažu da u kupovnim paštetama nema ničeg što bi zapravo podsećalo na meso i bilo zdravo, mnogima je ona omiljeni izbor za doručak pa uz čašu jogurta uživaju dok je mažu na hleb. MI vam donosimo fenomenalan recept i savete kako da napravite baš vašu domaću paštetu
Sastojci:
- kašičica maslaca (za prženje)
- 1 glavica crvenog luka
- 650 g očišćenih pilećih bataka
- 3 čena belog luka
- so
- 100 ml belog vina
- prstohvat mlevene crvene paprike
- prstohvat bibera
- prstohvat kari praha
- 1 kašika soja sosa
- 90 g maslaca
- kašika majoneza
- pola kašičice senfa
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
- Na kašičici maslaca propržite isečen crveni luk. Meso isecite na male komade i pomešajte ga sa lukom. Posle toga dodajte seckani beli luk, so, crvenu papriku, biber, soja sos, kari u prahu i vino. Sve kuvati oko 40 minuta, piše Klix.ba.
- Maslac iseći na tanke kriške i ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Pomešajte ga sa mesom. Zatim stavite smesu u blender i dodajte majonez, senf, maslinovo ulje i izmiksajte. Posolite po potrebi.
- Stavite paštetu u činije i prelijte tankim slojem otopljenog maslaca. Paštetu ostavite da odstoji u frižideru.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.