Kako meteorlozi najavljuju, pred nama je pakleno leto, jedno od najtoplijih u poslednjih par decenija. Samim tim, svi ćemo izbegavati boravak u kuhinji, a ono što je potrebno da spremimo, gledaćemo da bude što jednostavnije
Sastojci:
- 4 tikvice
- 4 jajeta
- 4 čena belog luka
- 300 g brašna
- 100 g prezli
- so, biber
- začini po ukusu
- ulje za prženje
- peršunov list
Priprema:
- Tikvice izrendajte na krupno rende, posolite i ostavite da otpuste vodu. Kada odstoje, iscedite višak vode, pa ih stavite u veću posudu. Dodajte sitno seckan beli luk i peršun, so, biber, brašno, prezle, jaja i začine po želji.
- Sve dobro promešajte.
- Od napravljene mase vadite kašikom ćufte i pecite u zagrejanom ulju da porumene. Gotove ćufte stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće.
- Ćufte služite tople uz sos po želji.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.