Kako s eu postu ne bismo hranili jednolično, potrebno je da nabavimo recepte koji su po našem ukusu i koji mogu da zadovolje naše potrebe. Ako ste u potrazi za posnim i zdravim desertom, obavezno napravite ovaj čokoladni tart
Sastojci:
Za koru:
- 250 g mlevenog keksa (posnog)
- 100 ml kokosove vode
- 2 kašike kakao praha
- 3 kašike obične vode
- 2 kašike meda ili agave sirupa
Za fil:
- 150 g crne posne čokolade
- 200 ml kokosove vode
- 100 g mlevenih oraha
- 50 g suvog grožđa
- 50 g seckanih suvih šljiva ili kajsija
- 2 kašike javorovog sirupa
Dekoracija:
- Seckani orasi
- Kokosov čips ili rendana crna čokolada
Priprema:
- Pomešajte mleveni keks i kakao prah, dodajte običnu vodu, med ili agave sirup, i kokosovu vodu. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Utisnite smesu u kalup za tart prečnika oko 22 cm, formirajući ravnomeran sloj. Stavite koru u frižider da se stegne dok pripremate fil.
- Zagrejte kokosovu vodu u manjoj šerpi, ali pazite da ne proključa. Dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi i sjedini.
- Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevene orahe, suvo grožđe i seckane suve šljive ili kajsije. Po želji zasladite javorovim sirupom.
- Ohlađenu koru prelijte pripremljenim filom i ravnomerno rasporedite. Tart stavite u frižider preko noći kako bi se fil potpuno stegao.
- Dekorišite orasima, čokoladom i kokosovim čipsom.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.