Torta beli anđeo se sprema za razna slavlja, ali pošto ne zahteva poseban trud, niti uključivanje rerne, rado je viđena poslastica i na porodičnim ručkovima, posebno u letnjim mesecima
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
I fil:
- 1,5 litra mleka
- 5 kesic pudinga sa vanilom
- 100 g šećera
- 200 g bele čokolade
- 250 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 200 g mleka u prahu
II fil:
- 500 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
- 500 ml vode
- 200 ml kisele pavlake
Priprema:
- Pripremite prvi prvi fil tako što ćete staviti da se kuva mleko i spremiti puding od vanile sa šećerom i dodatom belom čokoladom. Ostavite sa strane da se ohladi pa povremeno promešajte da se ne bi uhvatila korica na vrhu.
- Umutite margarin sa šećerom u prahu i mlekom u prahu. Kada se dobro umuti, postepeno dodajte ohlađen puding i ostavite sa strane.
- Za drugi fil, umutite šlag sa hladnom vodom i dodajte kiselu pavlaku pa kratko umutite i fil je gotov.
- Na poslužavnik stavite jednu rozen koru, pa stavite jedan fil, pa drugi fil i stavite narednu koru. Kada budete stavili poslednju koru, sa malo drugog fila premažite tortu i ostavite u frižideru sve do serviranja, a najbolje preko noći ili najmanje tri sata.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.