Prvi 42 pregleda 14. April 2025.

Torta beli anđeo: Neodoljiva poslastica!

canva

Torta beli anđeo se sprema za razna slavlja, ali pošto ne zahteva poseban trud, niti uključivanje rerne, rado je viđena poslastica i na porodičnim ručkovima, posebno u letnjim mesecima

Sastojci:

  • 1 pakovanje rozen kora

I fil:

  • 1,5 litra mleka
  • 5 kesic pudinga sa vanilom
  • 100 g šećera
  • 200 g bele čokolade
  • 250 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g mleka u prahu

II fil:

  • 500 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
  • 500 ml vode
  • 200 ml kisele pavlake

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Pripremite prvi prvi fil tako što ćete staviti da se kuva mleko i spremiti puding od vanile sa šećerom i dodatom belom čokoladom. Ostavite sa strane da se ohladi pa povremeno promešajte da se ne bi uhvatila korica na vrhu.
  2. Umutite margarin sa šećerom u prahu i mlekom u prahu. Kada se dobro umuti, postepeno dodajte ohlađen puding i ostavite sa strane.
  3. Za drugi fil, umutite šlag sa hladnom vodom i dodajte kiselu pavlaku pa kratko umutite i fil je gotov.
  4. Na poslužavnik stavite jednu rozen koru, pa stavite jedan fil, pa drugi fil i stavite narednu koru. Kada budete stavili poslednju koru, sa malo drugog fila premažite tortu i ostavite u frižideru sve do serviranja, a najbolje preko noći ili najmanje tri sata.

Prijatno!

Tvoja reakcija?