Rum je sastojak koji mnogim kolačima daje onu prefinjenu notu koju mnogi vole tokom hladnih zimskih dana, ali i večeri. Ovo je jedan od takvih recepta koje ćete često koristiti
Sastojci:
- 280 g putera
- 280 g šećera
- 8 jaja
- 280 g čokolade
- 280 g brašna
- 125 ml ruma
- 350 g šećera u prahu
Priprema:
- Ulupajte penasto jaja, šećer i puter.
- U šerpici na šporetu otopite čokoladu na pari.
- Brašno prosejte, pa naizmenično sa čokoladom dodajte u jaja.
- Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i ravnomerno rasporedite. Pecite kolač pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Zasebno umutite rum i šećer pa gotov kolač prelijte glazurom od ruma.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.