Varijacija na temu čizkejka koji se kod nas uveliko odomaćio je bezbroj, ali ova sa lešnicima i čokoladom zasigurno zaslužuje da se nađe na tvojoj trpezi već danas! Ako si u potrazi za savršenim letnjim desertom, samo prati uputstva i nema šanse da pogrešiš
Največa prednost ovakvih kolača je u tome što nije potebno da za njihovu pripremu uključujemo rernu, a to je tokom v relih letnjih dana veliki plus. Najbolje je da kolač dobro rashladite pre služenja, savetuje Mini Magazin.
Sastojci:
Kora:
- 150 g mlevenoe plazme
- 100 g istopljenog putera ili margarina
- 100 ml mleka
- 70 g šećera
- 100 g prženih mlevenih lešnika
Fil:
- 400+ 50 ml pavlake za šlag
- 200 g biele čokolade
- 400 g krem sira
Glazura:
- 50 ml pavlake za šlag
- 50 g čokolade za kuvanje
- 50 g prženih sjeckanih lešnika
Priprema:
- Pomešajte sve sastojke za koru, umesite da se sve sjedini pa utapkajte u kalup prečnika 22cm i ostavite da se stegne u frižideru.
- Izlomljenu belu čokoladu orelijte sa 50ml pavlake za šlag pa istopite na pari i ostavite da se prohladi.
- U činiji pomešajte 400ml pavlake, krem sir i smesu od čokolade pa sve promešajte mikserom i rasporedite preko kore. Vratite kolač u frižider.
- Kako biste pripremili glazuru, prelijte oavlaku za šlag preko čokolade i istopite na pari pa ostavite da se prohladi. Prelijte preko kolača i ukrasite seckanim lešnicima.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.