Retko ko ne voli carsku pitu jer u nju možete ubaciti ono što najviše volite- šunku, parizer, masline, kuvana jaja, začinsko bilje... Međutim, ako je napravite u obliku mafina, biće posebno dekorativna, a imaćete i odličan obrok za decu. Takođe, na ovaj način možete da "zamaskirate" povrće koje se i ne jede tako rado
Sastojci:
- 200g brašna
- 100ml ulja
- 4 jajeta
- 100ml jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g tvrdog sira
- 150 g šunke
- 4-5 kisela krastavca
- 2-3 pečene paprike
- 1 tikvica
Priprema:
- Jaja penasto umutiti pa dodati ulje i jogurt. Lepo promešati pa dodati brašno, so i prašak za pecivo.
- Sve sjedinite mikserom da dobijete ravnomernu smesu pa joj dodajte na kockice isečenu šunku, krastavčiće, rendani sir i papriku.
- Izrendajte tikviu, ostavite da odstoji deset minuta posoljena, ocedite i dodajte smesi za mafine.
- U kalupe za mafine sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.