Prvi 915 pregleda 23. Januar 2023.

BRZINSKI RECEPT: Sočne ćufte u paradajz sosu!

canva

Ovaj recept će vas bukvalno oboriti sa nogu, ne samo da su ćufte koje danas spremamo prelepe na oko, već i ukusne dovoljno da pariraju i najboljim restoranima! Nemojte se brinuti, nije ništa komplikovano. Samo pratite ove proste korake i bićete gotovi dok ste rekli "keks"!

Sastojci za ćufte:

450 g mlevenog mesa

1 jaje

1/2 sitno seckanog luka

1 čen sitno seckanog belog luka

2 kašike mrvica hleba

2 kašike rendanog parmezana

2 - 3 kašike mleka

1 kašika seckanog svežeg peršuna ili manja kašičica sušenog

1/2 kašičice soli

prstohvat bibera

Sastojci za sos:

2 kašike ulja

1 luk

1 čen belog luka

1 konzerva seckanog paradajza

150 ml pasiranog paradajza (paradajz sos)

100 ml vode

1 kašičica šećera

so

biber

sušeni bosiljak

origano

 | Author: canva canva

Pomešajte sve sastojke, pa rukama mesite dok ne dobijete glatku, jednoličnu smesu. Oblikujte čvrste ćufte željene veličine pa svaku uvaljajte u brašno. Stavite ih na zagrejano ulje u tiganju. Pržite dok ne porumene sa svih strana, izvadite na tanjir i ostavite sa strane.  Pripremite sos od paradajza. U tiganju zagrejte ulje pa dodajte sitno seckani luk. Pržite luk dva minuta. Dodajte sitno seckani beli luk, pasirani paradajz, šećer i mešavinu začina. Kada sos prokuva, dodajte još 100 ml vode. Kuvajte nekoliko minuta pa dodajte ćufte. Kuvajte 20-ak minuta, pokriveno, na laganoj vatri. Ćufte pomešajte sa kuvanom testeninom, a zatim poslužite posuto parmezanom.

Prijatno, uživajte!

Tvoja reakcija?