Ovaj recept će vas bukvalno oboriti sa nogu, ne samo da su ćufte koje danas spremamo prelepe na oko, već i ukusne dovoljno da pariraju i najboljim restoranima! Nemojte se brinuti, nije ništa komplikovano. Samo pratite ove proste korake i bićete gotovi dok ste rekli "keks"!
Sastojci za ćufte:
450 g mlevenog mesa
1 jaje
1/2 sitno seckanog luka
1 čen sitno seckanog belog luka
2 kašike mrvica hleba
2 kašike rendanog parmezana
2 - 3 kašike mleka
1 kašika seckanog svežeg peršuna ili manja kašičica sušenog
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
Sastojci za sos:
2 kašike ulja
1 luk
1 čen belog luka
1 konzerva seckanog paradajza
150 ml pasiranog paradajza (paradajz sos)
100 ml vode
1 kašičica šećera
so
biber
sušeni bosiljak
origano
Pomešajte sve sastojke, pa rukama mesite dok ne dobijete glatku, jednoličnu smesu. Oblikujte čvrste ćufte željene veličine pa svaku uvaljajte u brašno. Stavite ih na zagrejano ulje u tiganju. Pržite dok ne porumene sa svih strana, izvadite na tanjir i ostavite sa strane. Pripremite sos od paradajza. U tiganju zagrejte ulje pa dodajte sitno seckani luk. Pržite luk dva minuta. Dodajte sitno seckani beli luk, pasirani paradajz, šećer i mešavinu začina. Kada sos prokuva, dodajte još 100 ml vode. Kuvajte nekoliko minuta pa dodajte ćufte. Kuvajte 20-ak minuta, pokriveno, na laganoj vatri. Ćufte pomešajte sa kuvanom testeninom, a zatim poslužite posuto parmezanom.
Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.