Obeležavanje krsne slave i praznika je nezamislivo bez upriličene gozbe, a na njoj se morjau naći razne đakonije koje se sa ljubavlju danima unapred pripremaju. Jedna od njih je, narano, slani rolat, i to ne bilo kakav! Kada baš i nemate puno vremena, a želeli biste da i nejga dodate postavci sa predjelom, imamo savršeno rešenje za vas
Sastojci za koru:
- 5 jaja
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja brašna
- 1/2 praška za pecivo
Nadev:
- 100-200 g krem sira
- kiseli krastavčići
- 100 g šunke
- 20 g majoneza
Priprema:
- Jaja i so penasto umutite mikserom oko 4-5 minuta. Dodajte jogurt, pa još malo umutite. Možete da smanjite količinu jogurta, pa za dobijenu razliku da dodate ulje.
- Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo te sastojke dobro sjedinite.
- Na tepsiju od rerne stavite papir za pečenje. Preko sipajte smesu i ravnomerno je oblikujte u pravougaonik. Pecite na 200 stepeni 15-20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Pečeni rolat uvijte u čistu, mokru, krpu i ostavite da se ohladi.
- U činiji sjedinite krem sir sa majonezom i izrendanim kiselim krastavčićima.
- Rolat odmotajte i sklonite krpu. Premažite ga sa smesom sa krem sirom i preko poredjajte šunku. Rolat opet umotajte u krpu ili foliju. Ostavite ga u frižideru, najmanje 3 h, a zatim secite i služite.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.