Cheesecake je kolač koga krase jednostavnost, kremasta tekstura i slatko- kiselkasti ukus koji mnogi obožavaju. Ako je ova poslastica na listi tvojih omiljenih, donosimo ti sjajan recept kako da je na brzinu napraviš
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mevenog keksa
- 120 g maslaca
- 30 g šećera
- Prstohvat soli
Za kremu:
- 200 g krem sira
- 200 g kisele pavlake
- 100 g šećera
- 300+ 100 ml slatke pavlake
- 1 kesica želatina
Preliv:
- 200 g šumskog voća
- 40 g šećera
- 1 kašičica vode
Priprema:
- Za preliv, voće pomešajte sa šećerom i vodom pa kuvajte na laganoj vatri sve dok ne dobijete sirupastu smesu. Ostavite da se ohladi.
- Želatin potopite u vodi i pustite da nabubri.
- Meveni keks pomešajte sa šećerom, prstohvatom soli, dodajte otopljeni maslac i dobro promešajte. Stavite u tepsiju koju ste prethodno namazali puterom ili margarinom i dobro utisnite. Ostavite da se hladi dok pripremate kremu.
- 100 ml vrhnja za šlag zagrejte do vrenja, ugasite vatru pa dodajte želatin i mešajte dok se ne otopi. Ostatak slatke pavlake izmiksajte u šlag.
- U drugoj posudi miksajte sir, kiselu pavlaku i šećer pa dodajte pavlaku u kojoj je otopljeni želatin. U finu kremu špatulom dodajte izrađeni šlag.
- Istresite na podlogu od keksa i poravnajte.
- Rasporedite preliv preko kreme, poravnajte i dobro ohladite pre serviranja.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.