Plazma je jedan od osnovnih sastojaka mnogih poslastica poput torti i sitnih kolača. Ona im daje poseban ukus i miris koji se ne može meriti ni sa čim. Još jedna prednost torti sa plazmom je i ta što se brzo pripremaju, baš kao i ova pred vama
Sastojci:
- 400 gr mlevenog plazma keksa
- 150 gr putera
- 50 ml soka od pomorandže
@marija_veselinovic Izgled nista posebno, ali je brzo i preukusno🥰🍫🧁 Od sastojaka potrebno: *300gr mlevene plazme *125gr margarina/putera *jedna soljica vruceg mleka *dzem od jagoda/visanja *200gr mlecne cokolade *200ml slatke pavlake Mozete praviti i duplu meru🥰 Kora: *300gr mlevene plazme *125gr margarina/putera *jedna soljica vruceg mleka Namaz: *dzem od jagoda/visanja Glazura: *200gr mlecne cokolade *200ml slatke pavlake Postupak: *Otopiti margarin/puter na tihoj vatri i u to dodati soljicu mleka. Nakon sto se dobro istopi, u posudi u koju ste odvojili plazmu, sve to dobro sjediniti kako ne bi ostale grudvice. *Na zeljeni kalup izliti smesu za koru, i oblikovati je tako da ivice plazme budu malo izdignute kako se namaz i glazura ne bi izlili izvan kore. *Koru premazati sa nekoliko kasika dzema. Mozete i vise ako volite, ja sam stavila malo cisto da razbije slatkocu plazme i cokolade. *Nakon toga na tihoj vatri istopiti cokoladu u slatkoj pavlaci. Kada se cokolada jednako istopi, glazura je gotova, prelivate kolac i ostavite u frizideru preko noci da se stegne. Javite utiske ako probate🥰 #fyp #fy #fypシ #foryou #ajmokuhat #kuvanje #kolac #kolaci #torte #cokoladnizobenikolachichi #cokoladnatorta #cooking #cookingtok ♬ Cooking - AShamaluevMusic
Za fil:
- 100 g putera
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 100 g skroba
- 600+100 ml mleka
- 200 g bele čokolade ili nutele
Priprema:
- Otopite puter pa pomešajte sa plazmom i dodajte i sok od pomorandže. Sve dobro sjedinite i pola smese utisnite u kalup. Dobro pritisnite i stavite u frižider da se ohladi dok pravite fil.
- U šerpu sipajte mleko, šećer i vanilin šećer i sve lepo promešajte. Dodajte skrob i umućena jaja, pa sve dobro sjedinite tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U vruć fil dodajte puter i čokoladu i mešajte dok se ne otope. Sipajte fil preko plazme.
- Preko pospite plazmom koja je preostala, pa prelijte sa 100ml mleka i stavite u frižider na pola sata, pišu Novosti.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.