Pistaći su doživeli ekspanziju nakon pojavljivanja Dubai čokolade pa se sada nalaze na mestu broj jedan kada su u pitanju sastojci za poslastice. Ako ste u potrazi za jednim dobrim parčetom torte sa pistaćima, na pravom ste mestu da pronađete recept
Sastojci:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g istopljenog putera
- 100 ml mleka
Za voćni fil:
- 400 g zaleđenog šumskog voća
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašike gustina
- 4 kašike vode
Za fil od pistaća:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g krem sira
- 200 g pistać krema
Za glazuru:
- 200 g bele čokolade za kuvanje
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
- Umutite mikserom sve sastojke za koru da dobijete lepljivu smesu. Utisnite smesu u kalup obložen pek papirom i stavite u frižider da se stegne.
- Voće, šećer, vanilin šećer i limunov sok kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri da sok ispari, onda izblendajte i vratite šerpicu na ringlu.
- Dodajte gustin razmućen u vodi i mešajte dok se ne zgusne. Kada se prohladi, prelijte preko keksa.
- Umutite krem sir i pistać krem mikserom. Posebno umutite slatku pavlaku i sjedinite sa filom od pistaća. Prelijte preko voća.
- Za glazuru, zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Sklonite sa ringle i dodajte belu čokoladu. Mešajte i kada se čokolada istopi sipajte preko pistać fila.
- Stavite tortuu frižider da se stegne preko noći.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.