Prvi 1192 pregleda 07. Februar 2025.

Brza pistać torta koja se ne peče!

canva

Pistaći su doživeli ekspanziju nakon pojavljivanja Dubai čokolade pa se sada nalaze na mestu broj jedan kada su u pitanju sastojci za poslastice. Ako ste u potrazi za jednim dobrim parčetom torte sa pistaćima, na pravom ste mestu da pronađete recept

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g istopljenog putera
  • 100 ml mleka

Za voćni fil:

  • 400 g zaleđenog šumskog voća
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike vode

 | Author: canva canva

Za fil od pistaća:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 g krem sira
  • 200 g pistać krema

Za glazuru:

  • 200 g bele čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Umutite mikserom sve sastojke za koru da dobijete lepljivu smesu. Utisnite smesu u kalup obložen pek papirom i stavite u frižider da se stegne.
  2. Voće, šećer, vanilin šećer i limunov sok kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri da sok ispari, onda izblendajte i vratite šerpicu na ringlu.
  3. Dodajte gustin razmućen u vodi i mešajte dok se ne zgusne. Kada se prohladi, prelijte preko keksa.
  4. Umutite krem sir i pistać krem mikserom. Posebno umutite slatku pavlaku i sjedinite sa filom od pistaća. Prelijte preko voća.
  5. Za glazuru, zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Sklonite sa ringle i dodajte belu čokoladu. Mešajte i kada se čokolada istopi sipajte preko pistać fila.
  6. Stavite tortuu frižider da se stegne preko noći.

Prijatno!

Tvoja reakcija?