Iako je Dan palačinke obeležen juče, za njih nikada nije ni rano ni kasno: palačinke su uvek dobrodošle! U palačinkama retko ko ne uživa, a varijacija je toliko da ih svakodnevno možete jesti sa drugačijim nadevom i sigurno vam neće dosaditi. Međutim, iako se brzo prave, pojavio se novi još brži trend koji moramo da isprobamo
Alita dolcia, kako su se palačinke nazivale u Starom Rimu, pravila se od brašna, meda, maslinovog ulja i mleka. Da su palačinke bile poznate u antičko doba, ali i kasnije u doba Šekspira, pokazuje činjenica da ih i on spominje u nekim svojim dramama, kaže MissGastro.
Vremenom su palačinke postale jedna od omiljenih poslastica širom sveta, pa smo tako došli i do današnje teme, a to su zamrznute američke palačinke čiji je tvorac teksaška blogerka Deimante Dabravolskis koja je njihovim objavljivanjem na Instagramu i TikToku osvojila brojne simatije i preko 10 miliona pregleda. Poenta je u tome da ona napravi testo koje razvrsta u kockice za led dodajući voće po izboru u svaku kockicu i tako ih zamrzne, a nakon odmrzavanja dobije one male slatke američke palačinke u vidu zalogajčića. Jednostavno ih samo izvadi i stavi na nelepljiv tiganj i za tili čas ima doručak ili poslasticu posle napornog dana.
@dliciouslyinspired Full recipe can be found on my Instagram dliciouslyinspired 🤍 #mealprep #mealprepidea #healthymom #busymoms #healthybreakfast #kidrecipes ♬ original sound - Shelby Willis
Sastojci:
- 4 jaja
- 125 ml mleka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 4 kašike javorovog sirupa
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 200 g brašna
Priprema:
- Jaja, mleko, javorov sirup i ekstrakt vanile umutiti u činiji.
- Dodati prašak za pecivo, so i brašno, pa mešati samo koliko je potrebno da se dobije kompaktna smesa.
- Testo sipati u kalup za led, a u svaku kockicu staviti dodatke po želji (voće, čokoladu…) i zamrznuti.
- Kad vam se jedu palačinke, ugrejte malo ulja u tiganju na niskoj temperaturi i dodajte zamrznute kockice testa za palačinke.
- Trebaće im nekoliko minuta da se odmrznu, a brže će se otopiti ako ih pritisnete blago na tiganju. Okrenizte palačinku kad je pečena s donje strane.
- Po želji dodajte još voća, čokolade, orašastih plodova ili preliva.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.