Situacije kada se u kući nagomilaju ostaci hleba su nam svima poznate, a posebno ona kada ne znamo šta da uradimo sa njim. Iako na internetu ima mnogo ideja o tome kako iskoristiti stari hleb i napraviti ukusne obroke, sigurni smo da je malo recepata za poslastice
Miss Gastro kaže da ovaj recept ne oduzma puno vrmeena, nije vam potrebno puno sastojaka da ga napravite, a ukus će vam se veoma dopasti. Reč je o složencu sa jagodama, a ko još ne voli jagode?
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 100 g + 2 kašike šećera
- 200 g krem sira
- 1 kašika narendane korice narandže
- 1 kašika soka narandže
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 500 g starog hleba
- 5 velikih jaja
- 250 ml slatkoe pavlake
Priprema:
Krem sir, vanilu, sok i koru od narandže i 100g šećera pomešati u glatku smesu pa pomešati sa hlebom iseckanim na kockice. Polovinu od ukuone količine jagoda pomešati sa 2 kašike šećera. Smesu od hleba izručiti u pleh podmazan maslacem. Nafilujte jagodama, prelijte umućenim jajima i slatkom pavlakom pa stavite u frižider na sat vremena najmanje. Pospite ostatak jagoda odozgo i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.