Danas sa vama delimo kolač od jabuka i griza, koji ćete bezo napraviti, a još brže pojesti. Iako su poslastice od jabuka uglavnom vezane za zimski period, ovaj kolač je toliko lagan da ga možete praviti u bilo koje doba godine sve dok vam ne dosadi, a znamo da neće
Ovaj recept sa MissGastro koga čine samo suvi sastojci će pokupiti simpatije među svim generacijama.
Sastojci:
- 2 šoljice brašna
- 2 šoljice griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 šoljica šećera
- 1 vanilin šećer
Za nadev:
- 1 - 1.5 kg jabuka
- 1 vanilin šećer
- cimet
- pola šoljice šećera
- 150 g maslaca ili margarina
Priprema:
Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte griz i šećer. Sve zajedno pomešajte i raspodelite na 3 jednaka dela. Jabuke narendati i pomešati sa šećerom, vanilin šećerom i cimetompa pa podeliti na 2 jednaka dela. Jabuke nemojte cedite, jer će njihov sok natopiti tijesto pa će postati mekano tokom pečenja. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pleh premažite maslacem ili uljem.
Slaganje: Sipajte suve sastojke, poravnajte i dodajte polovinu jabuka. Dodajte drugi dio suvih sastojaka, poravnajte malo utisnite, pa dodajte preostale jabuke. Utisinite jabuke i sipajte poslednji deo suvih sastojaka. Dobro sve utisnite. Preostali maslac narendajte ili narežite na tanke listiće po kolaču. Pecite oko 45 minuta.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.