Sernik je pečeni čizkejk poreklom iz Poljske. Hrskava korica od keksa i kremasta unutašnjost punog ukusa može se napraviti u raznim varijantama, a sigurno će vam se dopasti
Sastojci:
Kora:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog maslaca
- 2 kašike šećera
Fil:
- 500 g krem sira
- 200 g kisele pavlake
- 150 g šećera
- 3 jajeta
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 2 kašike brašna
Priprema:
- Mleveni keks, otopljeni maslac i šećer dobro izmešajte da se sastojci sjedine.
- Smesu utisnite u dno podmazanog kalupa prečnika 24 cm i ravnomerno rasporedite.
- Sa strane umutite sir sa pavlakom, šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom dok ne postane glatko.
- Dodajte jaja jedno po jedno, dobro mešajući nakon svakog.
- Na kraju, dodajte brašno i sve dobro promešajte.
- Prelijte fil preko kore u kalupu.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-50 minuta, dok fil ne postane čvrst i zlatnosmeđ odozgo.
- Sernik ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na nekoliko sati da se dobro ohladi.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.