Fancy 155 pregleda 15. Jun 2023.

Lako i ukusno: Pohovano belo meso u susamu

printscreen/canva

Ukoliko želite da se počastite jednim ukusnim i jednostavnim jelom, imamo recept koji će vas oduševiti - pohovano belo meso u susamu! Ova kombinacija hrskave kore i bogatog ukusa susama sigurno će zadovoljiti vaše čulo ukusa. Priprema ovog jela je jednostavna, a rezultat je sočan i savršen!

Sastojci:

  • pola kila belog pilećeg mesa (za dve osobe)
  • 2 jajeta
  • 100 g brašna
  • 100 g susama
  • malo soli
  • ulje za prženje

 | Author: canva canva

Priprema:

Iseckajte meso na šnicle i blago ih izlupajte tučkom za meso. Posolite ih sa obe strane. Uvijte šnicle redom: prvo u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju susam. Pržite ih u dubokom, vrelom ulju s obe strane nekoliko minuta. Poslužite uz prilog po vašem izboru. 

Pro tip - pomfrit i tartar sos su dobitna kombinacija uz ovu sočno meso!

Tvoja reakcija?