Pasta sa rikota sirom i limunom je lagana, sveža i brzo se priprema, što je čini savršenom testeninom za nedeljne večere tokom leta. Znamo da nije leto, ali hej, baš nam treba nešto da nas podseti na vrele dane koje toliko iščekujemo!
Sastojci:
- 1 limun
- 8 oz. testenina
- 1 šolja smrznutog graška
- 1 čen belog luka, mleven
- 1 kašika putera
- 1 šolja rikote od punomasnog mleka
- 1/4 šolje rendanog parmezana
- 1/4 kašičice soli (ili po ukusu)
- 1/4 kašičice sveže nalomljenog crnog bibera (ili po ukusu)
- 1 prstohvat mlevene crvene paprike (ili po ukusu)
Priprema:
Počnite tako što ćete iscediti limun. Trebaće vam oko pola kašičice narendane kore i 1 kašika limunovog soka. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju (kuvajte 7-10 minuta, ili dok ne omekša).
Pre ceđenja, odvojite oko 1 šolju vode iz lonca. Stavite smrznuti grašak u cediljku pre nego što ocedite testeninu kako bi testenina odmrznula grašak dok se cedi. Dodajte puter i beli luk u prahu u veliki tiganj i dinstajte na srednjoj vatri 1-2 minuta, ili samo dok beli luk ne zamiriše.
Dodajte oceđenu testeninu i grašak, i oko pola šolje vode u kojoj ste kuvali testeninu u tiganj sa puterom i belim lukom. Mešajte da se sjedini, a zatim isključite ringlu. Dodajte rikotu, parmezan, 1 kašiku limunovog soka i pola kašičice limunove korice u tiganj.
Mešajte dok se sve dobro ne sjedini i dok preostala toplota iz tiganja i testenine ne zagreju rikotu, a rikota ne dobije kremastu teksturu. Dodajte još tople vode ako je previše gusto. Začinite testeninu solju, biberom i mlevenom crvenom paprikom po ukusu. Ovaj recept, kao i mnoge druge možete naći na Instagram stranici @bugdetbytes.
Prijatno, uživajte!.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.