Tako je mnogo sitnih kolača koji se mogu probati na slavama, ali ugkavnom se radi o kolačima koji se svake godine besomučno ponavljaju. Ako volite klasičnu bajaderu, onda će vas i ova oduševiti, a ako još obožavate kikiriki, oboriće vas s nogu
Food blogerka Slađana Roža, na instagramu poznatija kao @justsweetsladjano, prikupila je mnogo pratilaca sa svojim izvrsnim receptima. Ovo je njen originalni recept za bajaderu sa kikirikijem u kojoj smo sigurni da ćete uživati, a ukoliko vam je potrebna dodatna inspiracija, slobodno bacite pogled na njen profil ili blog pod nazivom "sladinikolacici".
Sastojci:
Za osnovnu smesu:
- 1.5 kg posnie mlevene plazme
- 400g šećera u prahu
- 6 kašika biljnog mleka u prahu
- 600ml soka od pomorandže
- 3 otopljena margarina
- 150g posne čokolade
Za bajadere:
- 200g osnovne tamne smese
- 100g krupno mlevenog kikirikija
- 100g osnovne svetle smese
- 100g posne čokolade za kuvanje
Priprema:
Pomešajte kikiriki sa osnovnom tamnom smesom i na tacni oblikujte kvadrat debljine prsta. Ostavite da se malo stegne, pa preko njega stavite rastanjeni žuti deo smese, upola tanji od prvog sloja, i rukom utapkajte da se slojevi spoje i izravnaju. Stavite da se dobro ohladi, pa prelijte otopljenom čokoladom. Kada se i čokolada malo stegne, secite kocke i dekorišite svaku.
SAVET: Kako biste dobili lepo oblikovane parčiće bajadere, secite ih skalpelom, najpre samo zagrebite po čokoladi, a onda kroz ceo kolač provucite skalpel!
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.