Ljubitelji tunjevine, predstavljamo vam ultimativni sendvič. Ako želite preukusan i hranljiv doručak ili možda laganu i brzu večeru, tu smo za vas! Ovaj tost sendvič će vas oduševiti koliko je jednostavan a ukusan, samo pratite ove lagane korake
Sastojci:
- veća kašika majoneza
- sok od pola limuna
- pola kašičice aleve paprike
- 2 konzerve tunjevine
- 1 celer, sitno iseckan
- 2 kisela krastavca, sitno iseckana
- 1/4 glavice sitno iseckanog crvenog luka
- 2 kaščice sveže seckanog peršuna
- prstohvat soli
- sveže mleveni crni biber
- 8 kriški hleba (najbolje tost)
- dve kašičice maslaca
- 1 paradajz, narezan
- 8 kriški čedara (ili bilo kog drugog kačkavalja)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U velikoj posudi umutite majonez, limunov sok i malo aleve paprike (ako volite). Iscedite tunjevinu pa dodajte u mešavinu majoneza. Koristite viljušku da razbijete tunjevinu na sitne deliće. Dodajte celer, kisele krastavce, crveni luk i peršun i promešajte da se sjedine. Začinite solju i biberom. Premažite maslacem jednu stranu svake kriške hleba. Na vrh namazane strane stavite otprilike pola konverve tunjevine, 2 do 3 kriške paradajza i 2 kriške sira (možete koristiti bilo koji kačkavalj koji volite). Na vrh stavite još jednu krišku hleba, stranom namazanom puterom okrenutom nagore. Ponovite sa preostalim sastojcima i stavite na veliki lim za pečenje. Pecite dok se sir ne otopi, 5 do 8 minuta. Za ovaj proces takođe možete koristiti toster.
Prijatno, uživajte!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.