Bez srama 583 pregleda 26. Februar 2023.

Harvey Weinstein dobio još 16 godina robije

canva

Holivudski producent Harvey Weinstein je nakon što je osuđen na 23 godine zatvorske kazne, osuđen na još 16, a sve zbog tri optužbe za silovanje i jedne za seksualno uznemiravanje. U četvrtak, u Los Anđelesu, sudija Lisa Lench izrekla je presudu, a prema BBC- u, Weinstein je molio da izbegne doživotnu robiju

Sedamdesetogodišnji producent i bivša velika holuvudska zvezda, dobila je već kaznu u trajanju od 23 godine u zatvoru zbog silovanja u Njujorku, a kako stvari stoje, izgleda da će doživotno robijati zbog počinjenih dela. Po nalogu pomenutog sudije, Weinstein će kaznu služiti uzastopno, što znači da će po isteku prethodne kazne u Njujorku odmah nastaviti da služi novu.

 | Author: canva canva

Žena koja je svedočila protiv njega u Los Anđelesu, u postupku nazvana "Jane Due #1", zapravo je manekenka koju je Weinstein silovao tokom filmskog festivala u pomenutom gradu 2013. godine. On je to porekao, aludirajući na to da je ova devojka glumica koja lako može da "isfolira" suze. 

 | Author: canva canva

Nekada jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu, izveden je pred sud sa sedam optužbi za silovanje i seksualni napad na četiri žene između 2004. i 2013. godine. Bio je optužen prvobitno po 11 tačaka, ali je do suđenja tužilaštvo odbacilo četiri optužbe vezane za ženu imenovanu kao "Jane Doe #5", a od čijeg ispitivanja je država odustala. 

 | Author: canva canva

Optužbe protiv Weinsteina od strane desetine žena rezultirale su #MeToo pokretom koji ima za cilj da navede žene da govore o seksualnom nasilju ili uznemiravanju koje su doživele od "moćnih" muškaraca. Nadamo se da će nekada biti u potpunosti zadovoljena pravda za sve žrtve silovanja širom sveta, a da će kazna sustići sve one koju su počinili ovo i bilo koje krivično delo.

Tvoja reakcija?