Bez srama 501 pregleda 28. Februar 2023.

'Fini momci' su poželjni, ali nisu bezopasni! Evo zašto

canva

Samoproglašeni 'fini momci' su san mnogih žena, ali o njima postoji jedna važna činjenica: oni su sofisticirana verzija 'loših momaka', ali ih je jako teško prepoznati, a uz to i otići od njih. Oni su slatki, zanimljivi i beskrajno simpatični, ali u stanju su da vas ostave razorene

Da, reč je o momcima, obim finim, kulturnimm, učtivim, ljubaznim... Ma koji još kompliment da im dodelimo?

Govorimo o muškarcima koji izgledaju emotivno zrelo i usklađeno sa svojim i vašim osećanjima, ne puštaju vas da čekate na njih, pažljivo vas sluša i uvek je tu za vaše probleme. On zaista deluje kao dobra osoba, što u celini i jeste, ali poput svog dalekog 'rođaka', mislimo na ?lošeg momka', ima tendenciju da za sobom ostavi mnoga slomljena srca. Tako je, ima predivnih momaka koji su samo za poželeti, ali u dubini svog bića su neretko ozbiljni manipulatori. Koristeći se brižnim pretvaranjem, mogu da manipulišu svojim partnerom da radi ono što oni žele. 

 | Author: canva canva

Ako se već pitate kako da znate da li je neko 'soft boy', prosto, reč je o nekome ko neće sa vama razlagati filozofske teme, niti razgovarati o "Seaspiracy"- u sa Netflixa, a postaraće se o tome da imate isto mišljenje o feminizmu, iako njegovo poznavanje istog ne doseže daleko.

Ove karakteristike same po sebi nisu loše, ali nažalost, funkcionišu tako što vas "namame" u lažni osećaj sigurnosti uz pomoć koga ova osoba manipuliše vama. Iako važe neki stereotipi poput toga da 'fini momci' nikada ne lažu ili ne varaju, naša uverenja nemaju veze sa time kakav je neko zaista, a neretko se dešva da se baš ovakvi momci ponašaju potpuno suprotno.

 | Author: canva canva

'Soft boy' može čak i sam da poveruje u svoju predstavu o sebi, ali kada je u pitanju odluka da li može da bude sa bilo kim, veoma je čudan i pomalo iritantan. Takođe, ima sklonost ka tome da vas opterećuje time da "nije on za vas" ili da "možete bolje", a ovo je siguran znak da treba da odete od njega. 

 | Author: canva canva

Veoma je važno da shvatite da su karakteristike 'finog momka' poput manipulacije i želje za vašom promenom zapravo prinudna kontrola koju on koristi. "To je obazac zastrašivanja, degradacije, izolacije i kontrole uz upotrebu ili pretnju fizičkim i/ ili seksualnim nasiljem", piše Glamour.

 | Author: canva canva

Pazite, ovo nimalo nije naivno, ali daleko je od toga da je svaki zaista fini momak sklon manipulaciji, nasilju i kontroli. 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?