Recept za pečeni patlidžan spreman očas posla!

canva
Sezona patlidžana je počela i trajaće, bogme, još dugo. Samim tim, nije loše iskoristiti svaki mogući recept za pripremu ovog savršenog povrća, a kada je u pitanju ovako jednostavna priprema, preostaje vam samo da nabavite sastojke
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 manja patlidžana (oko 600 g)
  • 500 g zrelijeg paradajza
  • 1 dl maslinovog ulja
  • so, biber, suvi bosiljak
  • 2 kašike narendanog parmezana

Priprema:

  1. Patlidžan isecite na kolutove debljine oko jedan centimetar pa svaki kolut blago zasijecite. Stavljajte kolutiće u podmazanu vatrostalnu posudu tako da se dopola preklapaju prethodni i naredni kolut. Patlidžan pospite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim bosiljkom.
  2. Paradajz ogulite i isecite na kockice pa rasporedite po začinjenom patlidžanu. Posolite i stavite da se peče oko 35 do 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  3. Kada je patlidžan pečen, izvadite ga iz rerne, pospite parmezanom, pa vratite u toplu isključenu rernu na još par minuta da se sir otopi.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs