Pohovane paprike bez jaja: Ručak za sve koji poste!

canva
Iako smo navikli na one standardne pohovane paprike u jajima i brašnu koje se u ovo doba godine rado spremaju u srpskim domovima, imamo recept i za ovaj specijalitet u posnoj varijanti. Pogledajte šta vam je sve potrebno da napravite ovaj savršeni ručak
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 10 pečenih paprika
  • 150 ml piva
  • 100 g brašna
  • 100 g prezle
  • po ukusu soli
  • po ukusu suvog biljnog začina
  • po potrebi ulja

Priprema:

  1. Pečene paprike oljuštiti. U dublji tanjir naliti pivo, a u dva plića tanjira usuti brašno i prezlu.
  2. Papriku najpre posoliti i začiniti po ukusu, zatim je uvaljati u brašno, onda umakati u pivo, a zatim u prezle. Postupak ponavljati i sa preostalim paprikama.
  3. Pržiti u ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi, pa odlagati na papirni ubrus da upiju višak masnoće.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs