Pohovane paprike bez jaja: Ručak za sve koji poste!
Iako smo navikli na one standardne pohovane paprike u jajima i brašnu koje se u ovo doba godine rado spremaju u srpskim domovima, imamo recept i za ovaj specijalitet u posnoj varijanti. Pogledajte šta vam je sve potrebno da napravite ovaj savršeni ručak
Sastojci:
- 10 pečenih paprika
- 150 ml piva
- 100 g brašna
- 100 g prezle
- po ukusu soli
- po ukusu suvog biljnog začina
- po potrebi ulja
Priprema:
- Pečene paprike oljuštiti. U dublji tanjir naliti pivo, a u dva plića tanjira usuti brašno i prezlu.
- Papriku najpre posoliti i začiniti po ukusu, zatim je uvaljati u brašno, onda umakati u pivo, a zatim u prezle. Postupak ponavljati i sa preostalim paprikama.
- Pržiti u ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi, pa odlagati na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Prijatno!
#paprika
#jela sa paprikom
#pohovana paprika
#posna hrana
#posna jela
#ideja za brzi ručak
#brza večera
#roosvaaj
#roosvaj recepti