Zdravlje na tanjiru: Krem supa od kelja i šećerca!

canva
Kelj je jedna od najhranljivijih namirnica na planeti. Samo jedna porcija ovog povrća zadovoljava više od 100% minimalnih dnevnih potreba za vitaminom C koji je važan za imunitet, kao i više od 200% minimalnih dnevnih potreba za vitaminom A. Takođe, obiluje i mnogim mineralima poput kalijuma, kalcijuma i mangana
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 30 g maslaca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 150 g praziluka
  • 450 g krompira
  • 250-300 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 100 g lisnatog kelja
  • 1 srednji crni luk
  • 2 čena belog luka
  • pola kašičice majčine dušice
  • 1 l goveđe supe
  • mleveni biber, so
  • peršun

Priprema:

  1. U šerpi zagrejati maslac i maslinovo ulje pa dodati praziluk isečen na kolutove, sitno seckani crni i beli luk, te propržiti nekih 2-3 minuta.
  2. Zatim dodati na kockice isečeni krompir, posoliti, dodati majčinu dušicu i naliti supom. Poklopiti pa kuvati 20 minuta.
  3. Procediti od tečnosti koju treba sačuvati za kasnije, a masu ispasirati štapnim mikserom.
  4. U šerpu vratiti tečnost i masu iz blendera, pa dodati oceđeni šećerac i očišćeni lisnati kelj. Dodati seckani peršun. Ostaviti da proključa i kuva nekih 5 minuta, začiniti po ukusu i skloniti sa vatre.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs