Zapečeni karfiol: Brzo, ukusno i zdravo jelo!

canva
Kada počne sezona karfiola, najčešće se odlučujemo za prirpemu potaža, pohovani karfiol ili musaku. Mi imamo jednu zanimljivu ideju kako da svoje ukućane obradujete ukusnim i zdravim jelom koje se brzo priprema
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 veća glavica karfiola
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 200 g prezli
  • 2 kašičice soli
  • 3 kašike ulja
  • 2 jaja

Priprema:

Karfiol očistite, operite i obarite u slanoj vodi oko 15 minuta. Propržite prezle na malo ulja i posolite po ukusu.

Izvadite karfiol iz vode i pomešajte sa prezlama. Umutite pavlaku za kuvanje sa jajima pa prelijte preko njega i zapecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs