Salata od boranije: Ukusan obrok pun vitamina!

canva
Ljudi se dele na one koji boraniju obožavaju i na one koji je ne podnose! Kako je sada njena sezona, ovi iz prve 'grupe' je jedu u svim mogućim varijantama, a jedna od njih je svakako i salata
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g boranije može i žuta I zelena, ovde sam koristila žutu
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika soka od limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • Beli luk iz rerne
  • So
  • Biber

Priprema:

  1. Glavicu belog luka stavite u foliju ubacite ga u rernu na 200 C da se peče oko sat vremena.
  2. Boraniju očistite i kuvajte u dobro posoljenoj vodi oko 10 minuta. Zatim je procedite i stavite pod mlaz hladne vode, kako bi ostala hrskava.
  3. Beli luk zgnječite, dodajte mu senf, limun, so, biber i maslinovo ulje i prelijte preko pripremljene boranije. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs