Ručak u par minuta: Savršena čorba od tikvica!
Izgleda da smo tokom ove sezone maksimalno iskorstili tikvice kako bismo vam prikazali što više recepata sa ovim povrćem. Danas je pred vaam recept za preukusnu krem čorbu od tikvica, koju možete poslužiti i kao ručak i kao večeru. Poznato je koliko su tikvice zdrave i niskokalorične pa vam preporučujemo da i ovaj recept obavezno isprobate
Tikvice su dobar izvor vitamina C, koji je važan za zdrav imunološki sistem. Takođe sadrži vitamin A, koji je važan za zdravu kožu i oči. Pored toga, tikvice su dobar izvor kalijuma, koji može pomoći u snižavanju krvnog pritiska i smanjenju rizika od srčanih oboljenja, piše Lepota i zdravlje.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 1 veća glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašika maslinovog ulja ili putera
- 750 ml supe od povrća, od kocke za supu
- 250 ml vode
- 185 ml pavlake za kuvanje
- so i biber po ukusu
- malo parmezana
- 2 kašika iseckanog svežeg peršuna
- sveži peršun ili neko drugo začinsko bilje za ukrašavanje
Priprema:
- Isecite tikvice na kockice. Zagrejte ulje ili puter na srednjoj temperaturi i pržite crni luk dok ne postasne staklast. Dodajte beli luk i tikvice pa pržite oko 5 minuta.
- Dolijte supu i vodu. Poklopite i kuvajte 20 minuta. Dodajte peršun i izmiksajte čorbu štapnim mikserom. Posolite, pobiberite i dodajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte čorbu još dva minuta, pa sklonite sa šporeta.
- Servirajte čorbu i pospite je parmezanom. Ukrasite svežim začinskim biljem.
Prijatno!
#tikvice
#čorbica
#potaž
#ideja za brzi ručak
#večera
#zdrava hrana
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brzo i lako