Punjeni opanci, pravi specijalitet od paprika!
Ovo jelo dobilo je naziv po starinskoj srpskoj obući jer izgledom podseća upravo na opanke. Veoma je ukusno, lepo i lagano i uopšte ne sumnjamo da će vam se dopasti
Sastojci:
- 6 crvenih paprika
- malo ulja za mazanje
- so
- 2 jajeta
- 100 g mlevenog mesa
- 100 g sira
- 50 g kačkavalja
- prstohvat soli
- bibera i peršuna
- 6 kriški paradajza
Priprema:
- Paprike oprati, očistiti ih od semenki i preseći na pola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana paprike pa poređati u suvu posudu za pečenje.
- Žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.
- Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.
Prijatno!
#punjena paprika
#paprika
#jela sa paprikom
#jela od paradajza
#ručak
#večera
#ideja za brzi ručak
#brza večera
#roosvaaj
#roosvaj recepti