Pravi ručak: Ćufte u sosu koje obaraju s nogu!

canva
Mnogi od nas ne mogu da zamisle život bez mesa, a to važi za meso u bilo kom obliku, pa neka su i ćufte na meniju. Ove koje vam danas predstavljamo su jako, jako ukusne, a kao prilog predlažemo da spremite pire krompir ili taljatele
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • ml biber
  • slatka paprika
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica suvog začina
  • 2 kašike prezli
  • 1 jaje

Sos:

  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika mlevene aleve paprike
  • 200ml kuvanog paradajza
  • 300ml vode

Priprema:

  1. U blender staviti meso i iseckan luk zajedno sa belim lukom, biber, papriku kari, začin, prezle i jaje i sve izjednačiti u blenderu. Praviti male ćuftice i pržiti u tiganju.
  2. Kad se isprže izvaditi na papirnu salvetu. U tiganj staviti dve kašike brašna, pa malo propržiti i dodati jednu ravnu kašičicu mlevene paprike, 200 gr kuvanog paradajza i 300 ml vode i mešati da provri. 
  3. Posoliti i dodati jednu kašičicu šećera. Vratiti ćuftice u tiganj da se kuvaju sa sosom oko dva minuta. Skloniti i servirati. Ja najrađe serviram sa kuvanim krompiron. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs