Posna letnja čorbica sa povrćem

Povrća u ovo vreme ima u izobilju, pa ga treba iskoristiti na najbolji mogući način, a jedan od njih je svakako čorbica. Ništa tako lepo ne osvežava kao letnja čorba puna vitamina, u koju, po sopstvenom ukusu, možete dodati i pavlaku
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/4 glavice karfiola
  • 1 keleraba
  • 1 veći krompir
  • 2 šargarepe
  • 2 sveže paprike
  • 2 crvena paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • vegeta
  • aleva paprika
  • 1 kašika brašna
  • 1 vezica peršunovog lista

Priprema:

  1. Propržite iseckan luk na ulju, dodajte brašno, pržite kratko vreme pa dodajte alevu papriku.
  2. Kad pa paprika zamiriše, dodajte sitno iseckano povrće, brzo promešajte i nalijte vodom uz stalno mešanje.
  3. Voda kojom nalivate treba da bude vrela.
  4. Dodajte malo soli, vegete i bibera, poklopite tako da čorba ne iskipi, pa kuvajte petnaestak minuta.
  5. Dodajte oljušten i isečen paradajz kada povrće omekša, kuvajte još desetak minuta pa spustite u čorbu seckan peršunov list. Promešajte i skinite jelo sa šporeta.
  6. Savet: Morate voditi računa da pri nalivanju vrele vode jelo dobro mešate, naroči to po dnu posude, da bi se zaprška rastvorila u vodi i izjednačila.
  7. U protivnom, jelo može da zagori.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs