Pileće tortilje: Recept za nestvarno brz doručak!

canva
Tortilje su mnogima omiljene zato što se mogu kombinovati sa različitim namirnica i tako nikome ne mogu dosaditi. Sve da ih jedete i svakog dana, uvek možete promeniti nadev i imati sasvim drugačiji obrok od jučerašnjeg
Vidi originalni članak

Današnje tortilje su neka vrsta girosa (uslovno rečeno). Brzo se pripremaju, a za njih možete isloristiti ostatke mesa od juče, piše Coolinarika.

Sastojci:

  • 6 tortilja
  • 200-300g pilećeg prženog mesa
  • 200-300g cheddar sira
  • 4-5 struka mladog luka
  • 8 listova przene slanine
  • kisela pavlaka i salsa

Priprema:

  1. U nelepljivi tiganj dodajte 2 kašike ulja, ostavite da se malo zagreje na srednjoj vatri pa stavite tortilju. Smanjite temperaturu ringle između srednje i najmanje.
  2. Preko tortilje stavite cheddar ili drugi topljivi sir po izboru, zatim liseckani luk, slaninu i piletinu pa ponovo pospite sirom.
  3. Poklopite drugom totiljom pa okrenite kako bi se i ona zapekla.
  4. Isecite na četvrite i služite uz pavlaku i salsu ili prilog po izboru.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs